Vad ska du köpa till mamma?

Detta blogginlägg innehåller länkar - som är helt utan samarbete!


Eftersom jag själv har varit och fortfarande är småbarnsmamma sedan snart 10 år tillbaka tycker jag att det är ok att utge mig som en expert på området - att veta exakt vad en småbarnsmamma behöver och villhöver i julklapp. Kanske även min man kan finna det här inlägget och få några tips? För visst kan det vara svårt att komma på något att köpa till någon som redan har allt - eller köper allt hon vill ha själv?


Här är mina tips!


En barnfri helg


Det behöver inte kosta dig som ger gåvan ett enda öre. Se över möjligheterna till barnvakt eller ska du som partner ta barnen och låta lilla mor få njuta hela helgen av tystnad och sovmorgon? Vad tror du hon helst önskar? En helg ihop med dig eller sina vänninor? Eller skulle hon uppskatta tiden helt på egen hand? Köp hem något gott att dricka och äta till henne. Lägg fram hennes mjukaste kläder - ställ fram träningsväskan och dela med dig av en egen komponerad Spotifylista för henne att njuta av under en promenad eller löprunda. Att få tid för sig själv trots att man är mamma är så uppskattat och viktigt.


En utflykt


Högst upp på min att göra lista i min kommun är att boka bastuflotten på Siljan i Rättvik - men jag vet att det snart finns en bastuflotte att boka på Oresjön i Furudal mycket snart också. Det spelar faktiskt ingen roll om jag får göra det själv eller med hela familjen. Ett kallbad och en varm bastu - underbart!


Städhjälp


Att köpa städhjälp är inte alls speciellt dyrt om du tänker hur mycket du får för pengarna. Jag har anlitat ett par olika firmor vid flera olika tillfällen och jag tycker det är en sån extrem lyx att få hela huset städat medans du kan lägga tiden på något roligare. Många tjafs och gräl kan undvikas om ni får hjälp med städ någon gång mellan varven. Detta är en julklapp jag vet alla mammor uppskattar! Med RUT avdraget så kostar det inte så mycket man kan tro och det är absolut inte bara något för de riktigt rika längre! Att slippa städa ger mer tid för familj, hobby eller jobb. Så medans firman städar passar jag på att fotografera eller ta en promenad utomhus. Jag som bor i Rättvik har anlitat dessa firmor - inget samarbete bara väldigt nöjd med deras insatser. Det finns säkert bra firmor även hemma i din stad.


Diversearbetaren

AM Berglund


Fotografering + fotobok


Vad ligger närmast hjärtat hos alla mammor? Såklart hennes egna barn - därför skulle en fotografering där bara barnen eller hela familjen är med något som hon skulle bli alldeles överlycklig av. Jag skulle väldigt gärna få detta som julklapp. Riktiga bilder på mig och min familj. Så värdefullt att ha kvar - en investering för resten av livet. Mina äskade små barn och min fina familj- Självklart vill jag ha bilder på oss ihop! Jag har ju svårt att anlita mig själv - men det du kan anlita mig. Boka en fotografering eller hör av dig för att köpa ett presentkort!


Fylld frys och skafferi


Finns det något tråkigare än att storhandla? Att åka iväg med småbarn på en affär är något som ger mig ångest och skapar en otrolig stress. Även om barnen sköter sig så är det oftast tjat och jag glömmer bort hälften av det som skulle inhandlas. Att ha allt hemma när suget och lusten kommer underlättar vardagen för vilken mamma som helst!


Varma och lite lyxigare vantar


Jag fick faktiskt detta i julklapp för ett par år sedan och jag fullkomligt älskar mina vantar från Hestra som min make köpte. Det kostar en del men jag har haft mina i flera år nu. Jag har mina till alla möjliga olika aktiviter. Eftersom Sverige är kallt ganska många dagar på ett år finns alltid ett bra tillfälle att ha vantar. Mina har jag på barnvagnspromenad, när jag kört bil, innan vi bytte till en ny bil med rattvärme (det kan vi prata om i ett annat inlägg, guds gåva!), när jag åker slalom i sjukt kallt väder, eller bara när jag är ute med barnen. Jag älskar dom. Både varma och sköna!


SPA


Detta behöver väl inte ens någon förklaring? I Dalarna finns väldigt många fina hotell i Tällberg som erbjuder spa. Passa på att boka en helg med SPA och sen en fotografering med mig som avslut.


God Jul och lycka till med era köp till mamma

Varm hälsning

Din fotograf Malin