En företagares önskejul

Inlägget innehåller länkar helt utan samarbete!


Vad passar bättre att ge bort än saker som är tråkiga att köpa själv men du ändå behöver? Som företagare finns en hel del saker och tjänster som underlättar livet och vardagen för arbetet. Här är mina bästa tips.


Bokföringsprogram


Jag själv använder Fortnox och har varit nöjd med deras tjänst från start. Enkelt att bokföra för mig som egentligen inget kan om ämnet. Jag fakturerar och bokför det jag kan och konsulterar sedan det jag tycker är svårt. Jag försöker bokföra och skicka fakturor regelbundet för att inte bli överväldigad en dag i månaden. Jag får mycket bra hjälp med redovisningen av Cajsa på Clerkin i Rättvik när jag kör fast. Så att köpa ett abonnemang på ett bokföringssystem till en företagare är grymt!


Extern hårddisk


Så bra att ha men så tråkigt att köpa! För att datorn ska arbeta snabbt, se till att ha utrymme på hårddisken - jag förvarar alla stora bildfiler på en extern hårddisk och i ett moln. Jag har en från LaCie som är stöttålig och den ska klara av röntgen i flygtullen och fukt mm. Perfekt om du behöver ta med dig en hårddisk på resa eller dylikt.


En workation


Har du hört så roligt? Jag vill också följa med! Bjud in flera egenföretagare för att spendera en helg i arbetsmyrans spår. Du kanske har en stuga mitt i skogen eller en svärfar som har? Planera en hel helg ihop där ni bara göttar er i varandras kunskap och erfarenhet. Ni behöver alltså inte ens jobba med samma sak - det är lite av grejen. Bjud en av dina bästa kunder, din granne eller din bästa vän - eller någon du knappt känner men som inspirerat dig ett tag. Helgen ska ge energi - och nya idéer. Starta morgonen med en lång härlig frukost, följt av en lång promenad eller ett yogapass om ni hellre föredrar det? Sen är det dags för att jobba. Gör klart en massa du ligger efter med eller skapa nya fantastiska produkter tillsammans. Laga en god lunch ihop och till kvällen startar ni bastun och öppnar ett gott vin! Låt entreprenören i dig blomma ut.


Kaffemaskin


Perfekt för den ensamma företagaren som inte vill sätta på en hel kanna - men även smart att ha för att ge ett trevligt intryck när du har kunder på besök.


Kalender för 2023


Du kan ju ge en helt vanlig och tråkig - eller så slår du till på någon mer lyxig och präglar den med namn eller ett budskap. Jag själv har faktiskt beställt de här till mig själv. En från Bookbinders - som blir den tredje i raden nu. Sen hittade jag den här geniala från Isa form - för att underlätta för mig själv att staka ut veckan.


Workshop, kurs eller tjänst.


Att investera i utbildning och utveckling är bra för företaget. Du får nya ideer och nya kunskaper att stoltsera med. Jag själv lämnar Rättvik och dalarna för en stund och åker till Italien i februari för att utvecklas inom fotografering och det ska bli så otroligt spännande. Du kan unna dig att köpa in tjänster - ett smart sätt att få nya kunder är att presentera ditt företag på ett trevligt sätt. Jag erbjuder företag både fotografering till bildbank och en tjänst för att snygga till er digitala närvaro. Då kikar jag på hur ert nuvarande intryck ser ut och ger er tips i hur just du kan förbättra tex hemsida eller konton på social medier.


Nu önskar jag dig och ditt företag en riktig god jul. Jag hoppas du fick något tips på vad du nu ska köpa till företaget eller företagaren i din närhet.

Varm hälsning

Din fotograf Malin